Station Arnhem bereikt hoogste punt

Vandaag is het hoogste punt bereikt in de bouw van de nieuwe stationshal in Arnhem. Om dit hoogste punt feestelijk te markeren, heeft wethouder Gerrie Elfrink van de gemeente Arnhem de Nederlandse vlag op het hoogste punt geplaatst. Daarna zijn de bouwplaats medewerkers van Ballast Nedam en BAM, die dagelijks in weer en wind aan het nieuwe station werken, in het zonnetje gezet.

Hoogste punt

Het hoogste punt is het dak van het kantorengebouw dat aansluit aan de nieuwe stationshal. Dit kantoor is op de bouwplaats al goed zichtbaar. Ook de andere onderdelen van de nieuwe stationshal zijn al goed te zien.

Stationshal

De stationshal van Arnhem wordt opgebouwd uit beton en zo’n 150 stalen elementen. Elk element heeft zijn eigen unieke vorm. De betonnen elementen worden op de bouwplaats in de juiste vorm gegoten. De stalen elementen worden in staalfabrieken vervaardigd en op de bouwplaats in Arnhem op de juiste plek gemonteerd. Dit is een ingewikkelde klus die veel vakmanschap vergt.

Uniek ontwerp

ProRail, gemeente Arnhem en NS werken in Arnhem aan de vernieuwing van het station en de stationsomgeving. In het ontwerp van UNStudio zijn de natuurlijke hoogteverschillen in het gebied moeiteloos opgenomen. Hierdoor ontstaat een overzichtelijk en toegankelijk station, waarin licht, ruimte en comfort centraal staan. Het nieuwe stationsgebouw kan naar verwachting eind 2015 in gebruik genomen worden.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail