ProRail bouwt tunnel in Boskoop

In samenwerking met de gemeente Boskoop legt ProRail een fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor aan. Hiermee wordt de veiligheid en doorstroom in het gebied vergroot. Aanstaande zaterdag start de aannemer met het inschuiven van de tunnel.

De start van het inschuiven wordt verricht door regiodirecteur Janneke Boutkam van ProRail, wethouder Gert Dazler en Peter Kempen van aannemer Van Boekel. Het project is inmiddels halverwege. De tunnel is eind 2013 gereed voor gebruik.

Programma

Na enkele toespraken start om 15.00 uur het inschuiven van het tunneldek. Een minutieuze en indrukwekkende bouwklus, waarbij centimeter voor centimeter het zware betonnen dek onder het spoor wordt ingeschoven.

Veiligheid

ProRail is bezig om, in samenwerking met gemeenten, overwegen zoveel mogelijk op te heffen. Bij voorkeur worden geen nieuwe overwegen gebouwd, maar wordt in nieuwe situaties gekozen voor ondertunneling. Dit in het kader van veiligheid en de goede doorstroming op het spoor.

Andere redenen voor bouw tunnel

Door de aanleg van de tunnel ontstaat in de toekomst een veilige en doorgaande verbinding voor fietsers en voetgangers tussen het centrum, Waterrijk (het Pomonapad) en Snijdelwijk (Zwarte Pad en Puttelaan). De fietstunnel is bovendien onderdeel van een provinciaal fietspadenplan. Hierin zitten doorgaande fietsverbindingen naar het Bentwoud en mogelijk ook de Reeuwijkse plassen. De tunnel is dus een belangrijk puzzelstuk bij het realiseren van een veilige verkeersroute voor het ‘langzame’ verkeer in en om Boskoop. Het Rijk en de Provincie dragen daarom bij in de aanlegkosten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail

ProRail bouwt tunnel in Boskoop | Infrasite