Nieuwe onderdoorgang Tilburg ligt op zijn plaats

Vanochtend vroeg is de eerste trein over het nieuwe tunneldek gereden ter hoogte van de academielaan in Tilburg. Het twee miljoen kilo wegende tunneldek dat onder zes sporen doorgaat is zaterdagavond door ProRail op zijn plek geschoven. Enkele tientallen mensen uit de omgeving volgden de werkzaamheden vanaf een tribune.

De nieuwe tunnel is de afgelopen maanden voorgebouwd op locatie. Vorige week woensdag werd gestart met het opbreken en afgraven van de sporen om de onderdoorgang op zijn plek te kunnen schuiven. Dat gebeurde zaterdagavond. Het schuiven ging veel sneller dan gedacht. Om 22:30 uur lag de tunnel op zijn plek en dat was ruim drie uur eerder dan gepland.

Belangrijke verbinding

ProRail bouwt de nieuwe onderdoorgang in opdracht van de gemeente Tilburg. De fiets- en voetgangerstunnel maakt onderdeel uit van de sternetfietsverbinding tussen de Sportweg/Academielaan en de rotonde Wandelboslaan/Postelse Hoeflaan. Het vormt straks een belangrijke verbinding tussen verschillende scholen en station Tilburg Universiteit.

Afbouwen

Nu de tunnel op zijn plek ligt gaat Ballast Nedam door met het afbouwen van de tunnel. Dat zal nog tot de zomer duren. Het treinverkeer ondervindt hier verder geen hinder meer van.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail