ProRail schuift tunnel in Tilburg op zijn plaats

ProRail schuift komende weekend de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel bij de Academielaan in Tilburg op zijn plaats. Het tweeduizend ton wegende tunneldek gaat onder 6 sporen door en verbindt straks de Academielaan met de Postelse Hoeflaan. In verband met de werkzaamheden is er op zaterdag en zondag geen treinverkeer mogelijk tussen Tilburg en Gilze-Rijen. NS adviseert reizigers zich van te voren goed te informeren over de reismogelijkheden via www.ns.nl of m.ns.nl.

Aannemer Ballast Nedam heeft de nieuwe tunnel de afgelopen maanden voorgebouwd op locatie. De voorbereidingen voor het plaatsen beginnen woensdagavond om 21:30 uur met het opbreken en afgraven van drie rangeersporen. Zaterdagochtend om 01:00 uur worden ook de drie hoofdsporen buiten dienst genomen en opgebroken en afgegraven. In de avonduren wordt de tunnel over een afstand van 47 meter op zijn plek geschoven met een snelheid van 6 meter per uur. Daarna begint de terugbouw van het spoor zodat de eerste trein er maandagochtend weer overheen kan.

Belangrijke verbinding

De nieuwe onderdoorgang wordt gebouwd in opdracht van de gemeente Tilburg en is een sternetfietsverbinding tussen de Sportweg/Academielaan en de rotonde Wandelboslaan/Postelse Hoeflaan. Het vormt straks een belangrijke verbinding tussen verschillende scholen en station Tilburg Universiteit.

Gevolgen treinverkeer

In verband met de werkzaamheden rijden er op zaterdag 21 en zondag 22 januari geen treinen tussen station Tilburg en station Gilze-Rijen. NS zet bussen in. Kijk voor actuele reisinformatie op www.ns.nl of bel naar OV-reisinformatie, 0900 – 9292 (€ 0,70 per minuut).

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail