ProRail levert eerste tunnel Zuidplas op

ProRail zal in de komende periode in de gemeente Zuidplas zes overwegen weghalen en daarvoor in de plaats nieuwe tunnels opleveren. Deze ingrijpende werkzaamheden worden door ProRail in samenwerking met de gemeente Zuidplas uitgevoerd. Het doel is het vergroten van de veiligheid en een betere doorstroming van het weg- en treinverkeer.

Zes tunnels

Op maandag 19 december vindt de officiële opening van de Patrick van Rooij Tunnel aan de Swanlaweg in Zevenhuizen plaats. Op deze plek hebben de overwegen plaats gemaakt voor een spoorweg-onderdoorgang. Het is een moderne, ruime tunnel met gescheiden rijbanen voor snelverkeer en fietsers. Het is de eerste tunnel van de zes in de gemeente Zuidplas die wordt opleverd.

Naamgeving: Patrick van Rooij

De naam van de onderdoorgang is de Patrick van Rooij tunnel. Patrick van Rooij is op 16-jarige leeftijd overleden door een noodlottig ongeval op 25 juni 2005 op de overweg. De familie van Patrick zal aanwezig zijn bij de opening van de tunnel.

Overal in Nederland

ProRail bouwt steeds vaker overal in Nederland tunnels en fly-overs. Daarnaast geeft ProRail gastlessen en verzorgt lespakketten op scholen om bij te dragen aan veilig gedrag in de omgeving van het spoor.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail