Opdracht Strukton voor monorailvoertuigen Kuala Lumpur

Strukton Rolling Stock gaat tractieomvormers leveren voor nieuwe monorailvoertuigen in Kuala Lumpur. Opdrachtgever is de Maleisische monorailbouwer Scomi Rail. De huidige monoraillijn loopt door het centrum van de miljoenenstad Kuala Lumpur en wordt zo intensief gebruikt dat er behoefte is aan nieuwe en moderne voertuigen met meer capaciteit. Strukton Rolling Stock levert 72 tractieomvormers voor de in totaal 12 voertuigen. Deze moderne en lichtgewicht tractieomvormers zorgen ervoor dat de motoren krachtige en energiezuinige prestaties leveren.

Scomi Rail is succesvol in de snelgroeiende markt van monorailsystemen. Deze transportsystemen worden vooral gebouwd in opkomende steden. Daar is monorail vaak een goedkoper en sneller te bouwen alternatief voor de aanleg van een metrolijn. Scomi Rail heeft Strukton als leverancier van tractiesystemen gekozen vanwege diens ervaring op het gebied van aandrijvingen voor vergelijkbare voertuigen. Strukton heeft een sterke positie in de markt in het leveren van krachtige lichtgewicht omvormers. Het lage gewicht was van doorslaggevend belang. De systemen voor Kuala Lumpur wegen nog geen 120 kg per stuk en leveren een vermogen tot 220 kW.    

De eerste omvormers zullen eind februari 2012 worden geleverd. Strukton Rolling Stock en Scomi Rail zien uit naar een langdurige en succesvolle samenwerking.

Over Strukton

Strukton is een fullserviceprovider op het gebied van infrastructuur- en accommodatieoplossingen. Het zwaartepunt ligt op de levering van producten en diensten gericht op mobiliteit, knooppunten en doorgaande exploitatie. Strukton is een onderneming met ca. 6.100 werknemers en € 1,4 miljard omzet in 2010. Als meedenkend partner overziet Strukton de hele keten van concept tot en met exploitatiefase. Door bundeling van de specifieke kennis en ervaring van de vijf werkmaatschappijen kunnen eindgebruikers prettig reizen en in een comfortabele ruimte wonen, werken, recreëren of leren.

Over Strukton Rolling Stock

Strukton Rolling Stock, onderdeel van Strukton Rail, is een lifecyclespecialist, die duurzame en kostbesparende oplossingen biedt voor bestaand en nieuw materieel voor heavy rail en light rail. Strukton Rail ontwikkelt, bouwt, installeert en onderhoudt spoorsystemen met als doel het spoor optimaal beschikbaar, betrouwbaar, veilig en meetbaar te maken.

Strukton Rail is onderdeel van Strukton, fullserviceprovider voor infrastructuur- en accommodatieoplossingen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Strukton