ProRail bouwt station Sassenheim

Zondag 11 december stopt de eerste trein op het nieuwe station Sassenheim. ProRail heeft hier afgelopen maanden een nieuwe station gebouwd. Reizigers krijgen met dit nieuwe station een snelle toegang tot Schiphol en grote steden als Amsterdam, Utrecht, Leiden, Den Haag en Rotterdam. Met het nieuwe station krijgt de reiziger meer comfort en wordt een bijdrage geleverd aan de uitbreiding van de stationscapaciteit.

Mobiliteit

In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Teylingen bouwde ProRail Station Sassenheim. ProRail levert op deze manier een belangrijke bijdrage aan het mobiliteitsvraagstuk in de regio Holland- Rijnland. De realisatie van het nieuwe station kwam door nauwe samenwerking met de betrokken partners binnen het beoogde budget tot stand.

Officiële opening

Station Sassenheim wordt officieel geopend op vrijdagmiddag 9 december door de minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen. De openingshandeling wordt gezamenlijk verricht met president-directeur Marion Gout – Van Sinderen van ProRail, Ingrid de Bondt, gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland, Bert Meerstadt, president-directeur van NS en wethouder Leo van der Zon.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail