ProRail herstelt Hollands Spoor weer in oude luister

ProRail heeft op station Den Haag Hollands Spoor het schilderwerk afgelopen maanden in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Hiermee is groot onderhoud uitgevoerd. Raymond van Barneveld en President-directeur Marion Gout-van Sinderen van ProRail zetten dinsdag de laatste puntjes op de i. Om dit moment te vieren, krijgen reizigers koffie, thee en muffins uitgedeeld.

750 kwasten

Na anderhalf jaar, 10.320 liter milieuvriendelijke verf, 750 kwasten, 800 meter schuurpapier, 1200 meter afplakband, 60 kilo plamuur en 31000 manuren in totaal is er ruim 40.000 m² aan hout en staal geschilderd. Het werk is af. De frisse verflaag accentueert de monumentale uitstraling en de architectonische kenmerken; het station is weer in oude luister hersteld en weer een herkenningspunt in Den Haag om trots op te zijn.

Feestelijke ingebruikname

Bekende Hagenees, ereburger, Ridder in Orde van Oranje Nassau en meervoudig wereldkampioen Darts, Raymond van Barneveld. Hij verft samen met Marion Gout-van Sinderen het laatste stuk van de perronkappen. Daarnaast maakt hij gebruik van zijn capaciteiten door op ludieke wijze een kunstwerk voor het station terplekke te maken.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail