ProRail verwijdert vijf wissels in Nuth

Ter hoogte van station Nuth verwijdert ProRail komend weekend definitief vijf wissels. Aansluitend worden er aanpassingen gedaan aan de beveiliging van het spoor. In verband met deze werkzaamheden rijden er zaterdag en zondag geen treinen tussen Sittard en Heerlen vice versa. NS adviseert reizigers zich van te voren goed te informeren over de reismogelijkheden via www.ns.n of m.ns.nl.

Het emplacement in Nuth wordt al jaren niet meer gebruikt. ProRail heeft daarom in overleg met de goederenvervoerders besloten het emplacement op te heffen. Komend weekend (5 en 6 november 2011) worden er vijf wissels verwijdert die liggen op de hoofdbaan van het spoor Sittard – Heerlen.

Hinder
Omwonenden kunnen hinder ondervinden van de werkzaamheden en zijn door ProRail per brief geïnformeerd. Te denken valt aan:
Ronkende machines en kranen;
Bouwverlichting;
Overwegen die dichtliggen.

Gevolgen treinverkeer
In verband met de werkzaamheden rijden er op zaterdag 5 november en zondag 6 november geen treinen tussen Sittard en Heerlen. De NS zet bussen in en doorgaande treinen worden omgeleid via Maastricht. Voor een reisadvies op maat kunnen treinreizigers de NS Reisplanner op www.ns.nl of m.ns.nl en/of de teletekstpagina’s 751 en 754 raadplegen. Zij kunnen ook bellen met 0900-9292 (€ 0,70 per minuut).

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail