Tijdelijk spoor tussen Den Bosch en Rosmalen gereed

• Bouw spoorviaduct van start

• ProRail dankt reizigers voor hun begrip

Sinds vanochtend vroeg rijden de treinen tussen Den Bosch en Rosmalen over een tijdelijk spoor. In de herfstvakantie heeft ProRail negen dagen lang en 24 uur per dag keihard gewerkt om dit spoor op tijd klaar te krijgen. Direct na de ingebruikname is ProRail gestart met de bouw van het spoorviaduct over de toekomstige Zuid-Willemsvaart.

In negen dagen tijd is de bovenleiding aangelegd, de beveiliging ingeregeld en het tijdelijke spoor aangesloten op het bestaande spoor. Een megaklus die volgens plan goed is verlopen. Wegens alle werkzaamheden was er negen dagen lang geen treinverkeer mogelijk tussen Den Bosch en Oss. ProRail wil alle reizigers die hebben moeten omreizen of van de bus gebruik hebben gemaakt graag danken voor hun begrip.

Direct na de ingebruikname van het tijdelijke spoor is gestart met de bouw van het nieuwe spoorviaduct. Dat gebeurt in opdracht van Rijkswaterstaat die bezig is met de aanleg van een nieuw stuk kanaal; de omlegging van de Zuid Willemsvaart. Daarnaast bouwt ProRail in Rosmalen een onderdoorgang voor het verkeer bij de Empelseweg zodat de huidige overweg kan worden opgeheven. De bouw van van het viaduct neemt ruim een jaar in beslag. Het treinverkeer ondervindt hier dankzij het tijdelijke spoor geen hinder van.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail