Groot onderhoud spoor Haarlem – Leiden

ProRail klaart in de herfstvakantie een monsterklus tussen Haarlem en Leiden. Complete stukken spoor, wissels en bovenleidingen worden vernieuwd. Vanwege de werkzaamheden rijden zaterdag 15, zondag 16 en vrijdag 21 t/m zondag 23 oktober geen treinen maar bussen tussen Haarlem en Leiden. De intercity’s tussen Haarlem en Leiden worden omgeleid via Amsterdam Sloterdijk.

Met de complete ‘lift’ blijft het spoor tussen Haarlem en Leiden in goede conditie en is het klaar voor de toekomst. Treinen kunnen daardoor blijvend soepel gebruik maken van het spoor.

Een greep uit de werkzaamheden

ProRail werkt tussen Haarlem en Leiden op meer plaatsen aan het spoor. Verschillende onderhoudswerkzaamheden worden gecombineerd. Hieronder een greep uit de werkzaamheden.

• Wissel-, bovenleiding- en spoorvernieuwing bij Lisse

• Bovenleidingvernieuwing bij station Heemstede-Aerdenhout

• Spoor- en wisselvernieuwing Haarlem

Voorbereiding

De werkzaamheden zijn al ruim anderhalf jaar in voorbereiding en het zwaartepunt is bewust in de herfstvakantie gepland omdat er dan minder reizigers zijn. NS zet bussen in op trajecten waar geen treinen rijden. Reizigers kunnen voor meer informatie kijken op www.ns.nl.

Overweg Westergracht afgesloten

Als gevolg van de spoorvernieuwing in Haarlem is de overweg ter hoogte van de Westergracht van vrijdag 14 oktober, 23.00 uur tot maandag 17 oktober, 5.00 uur afgesloten voor al het verkeer. De gemeente Haarlem stelt een omleidingsroute in en zorgt voor de bebording.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail