Ook dit jaar gaat HTM ‘breeuwen’ voor de Koninklijke koetsen Prinsjesdag

Om de veilige doorgang van de Gouden en andere koetsen op Prinsjesdag te waarborgen zal HTM ook dit jaar weer gaan “breeuwen”. “Breeuwen” is de vakterm voor het leggen van touwen in de tramrails. Het betreft hier de rails bij de Heulstraat en het Toernooiveld/Lange Voorhout. Bij de Heulstraat gaat het om vier “benen” van ieder 75 meter en bij het Toernooiveld om vier “benen” van ieder 100 meter., in totaal zo’n 700 meter touw. De 5 centimeter dikke touwen worden gemiddeld zo’n drie keer jaar door HTM in de rails gelegd bij evenementen zoals Prinsjesdag , Veteranendag en de CPC-loop.

Gedeelte Haagse binnenstad afgesloten en omleidingroutes tram en bus HTM

Op dinsdag 20 september 2011wordt een gedeelte van de binnenstad afgesloten in verband met Prinsjesdag en de daarbij behorende rijtoer van de “Gouden Koets”. Hierdoor rijden verschillende bus- en tramlijnen tussen 10.00 en 15.00 uur een omleidingroute.

De omleidingen gelden voor de tramlijnen 1, 15, 16 en 17 en de buslijnen 22 en 24.

Meer informatie hierover is te vinden op www.htm.net of via de HTM Consumentenlijn 0900-HTMINFO (0900-4864636).

Voor meer informatie over de bereikbaarheid van de Haagse Binnenstad en de overige maatregelen op Prinsjesdag kan de reiziger surfen naar www.denhaag.nl/bereikbaarheid.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: HTM