Verbeteringen trace tram 9 in een keer aangepakt

Financiën voor kwaliteitverhoging tram 9 rond

Het Stadsgewest Haaglanden heeft van het ministerie van Infrastructuur en Milieu groen licht gekregen om de kwaliteit van het hele tracé van tramlijn 9 in één keer te verbeteren. Hiervoor heeft het ministerie de complete subsidie beschikbaar gesteld, die oorspronkelijk bedoeld was voor een klein deel van het tramtracé op de Haagse Koninginnegracht.

Oorspronkelijk was er alleen geld beschikbaar om het tramtracé langs de Koninginnegracht te verbeteren. Een belangrijk onderdeel vormde de mogelijke aanleg van een tramtunnel, waarmee de doorstroom van zowel het tram- als het autoverkeer zou verbeteren. Regiobestuurder Peter Smit: “Nader onderzoek heeft vorig jaar uitgewezen dat de verkeerskundige waarde van een tunnel beperkt is en dat een oplossing bovengronds voldoende toekomstvast is. Bovendien zijn bovengrondse aanpassingen goedkoper dan de aanleg van een tunnel. Het geld dat bespaard wordt, kunnen we nu besteden aan het verhogen van de kwaliteit van het complete traject van lijn 9. En dat is heel goed nieuws voor de reiziger.”

Tramlijn 9 zal nu ruim vijf jaar eerder in zijn geheel op Netwerk RandstadRailniveau zijn. Dit betekent dat er vanaf 2015 nieuwe, bredere trams rijden op het traject.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Stadsregio Arnhem Nijmegen (KAN)