Duizend fietsplaatsen erbij in Gelderland

Reizigers die met de fiets van en naar het station willen, hebben er in Gelderland afgelopen half jaar duizend extra fietsplaatsen bijgekregen. Spoorbeheerder ProRail heeft in die periode bij vijf stations extra stallingsplekken opgeleverd.

De uitbreiding van het aantal fietsplaatsen vond plaats in het kader van Ruimte voor de Fiets. Gemiddeld pakt ruim veertig procent van de reizigers de fiets naar het station. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail fietsenstallingen en lost fietsparkeerproblemen op bij stations, door vervanging, betere benutting en uitbreiding van bestaande stallingen en door nieuwbouw.

Stations

In Gelderland is de uitbreiding tot stand gekomen met financiering van de provincie Gelderland, de Stadsregio Arnhem Nijmegen en de gemeenten Overbetuwe, Voorst en Oldebroek. In de eerste twee kwartalen van 2011 zijn de fietsenstalling uitgebreid op de stations Duiven (360 extra fietsplaatsen), Elst (232 extra), Klarenbeek (16 extra), Twello (112 extra) en Wezep (284 extra).

Ruimte voor de Fiets

Sinds 1999 zijn er landelijk ruim 250.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op bijna 400 stations. Het totaal aantal stallingsplaatsen bij stations is nu zo’n 360.000 en groeit de komende jaren naar ruim 400.000.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail