Nieuwe traverse station Hilversum Noord naar Media Park vrijdag in gebruik

ProRail werkt overal in Nederland aan het verbeteren van de bereikbaarheid van stations. Ook is Prorail bezig om stations toegankelijker te maken voor mensen met een handicap. Afgelopen maanden heeft ProRail, in opdracht van de gemeente Hilversum, gewerkt aan station Hilversum Noord. Vanaf aanstaande vrijdag kan iedereen gebruik maken van een nieuwe, veilige traverse.

infrasite_insert_image_1
Nieuwe traverse

De nieuwe traverse van station Hilversum Noord naar het Media Park kan vanaf aanstaande vrijdag worden gebruikt. Bezoekers, reizigers en werknemers van het Media Park krijgen met de nieuwe traverse een direkte en korte verbinding tussen de perrons van station Hilversum Noord en het hart van het Media Park. Maar ook bewoners uit de wijk hebben door het gebruik van de nieuwe liften voordeel van de verbeteringen.

Comfortabel

De nieuwe verbinding met het Media Park is comfortabel, ook voor gehandicapten. Naast brede looptrappen komen er op drie locaties liften: op de beide perrons en op het ‘Franse Pleintje’ op het Media Park. De traverse gaat over de Mies Bouwmanboulevard heen en over het noordelijke deel van het Studiocentrum. Zo wordt het verkeer van de boulevard niet meer gekruist hetgeen veiliger is. De nieuwe traverse van 200 meter is dus langer dan de oude traverse die 20 meter is. De oude traverse zal vanaf vrijdag gesloten zijn en later worden afgebroken.

Relatie met Media Park

Het ontwerp van de nieuwe traverse heeft qua kleur en uitstraling een duidelijke relatie met radio en televisie. Op 15 september wordt de traverse officieel geopend.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail