ProRail vernieuwt 20 wissels in Roosendaal en Lage Zwaluwe

Op de trajecten Lage Zwaluwe -Roosendaal en Lage Zwaluwe – Breda is vanaf woensdag 13 juli negen dagen lang geen treinverkeer mogelijk. ProRail voert dan grootschalige vernieuwingswerkzaamheden uit op de emplacementen van Lage Zwaluwe en Roosendaal. Dat is nodig om de treinen soepel te laten rijden op dit belangrijke corridor voor reizigers- en goederenverkeer. NS adviseert reizigers om zich van tevoren goed te informeren over de reismogelijkheden via ns.nl/treinverkeerlagezwaluwe

Werkzaamheden

Op emplacement Roosendaal worden 6 wissels vernieuwd en 400 meter spoor. Daarnaast vinden er bestratingswerkzaamheden plaats op het perron. Op emplacement Lage Zwaluwe worden nog eens 14 wissels vernieuwd. Ook vinden er tussen Roosendaal en Lage Zwaluwe werkzaamheden plaats aan de bovenleiding. ProRail heeft in overleg met de vervoerders er voor gekozen deze werkzaamheden te combineren en uit te voeren in de vakantieperiode wanneer er minder mensen reizen. Zodoende ervaren omwonenden en treinreizigers zo weinig mogelijk overlast.

Hinder door werkzaamheden

Omwonenden kunnen mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden. Te denken valt aan:

• ronkende motoren van machines, vrachtwagens of kranen

• bouwverlichting

• omleidingroutes

• langere wachttijden voor overwegen

Gevolgen voor de treinreiziger

NS laat tussen Lage Zwaluwe en Roosendaal/Breda aansluitend op de treindiensten zowel snel- als stopbussen rijden. Voor doorgaande reizigers tussen de Randstad en West-Brabant/Zeeland geldt een omreisadvies. De extra reistijd is afhankelijk van het tijdstip van reizen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail