ProRail werkt aan het spoor tussen ‘s-Hertogenbosch en Geldermalsen

ProRail werkt vanaf zaterdag 9 juli tot en met dinsdag 12 juli op diverse plaatsen aan het spoor tussen ‘s-Hertogenbosch en Geldermalsen. Tijdens deze werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk tussen Geldermalsen en ‘s-Hertogenbosch v.v.. Er zijn omreismogelijkheden via Nijmegen en Rotterdam. Ook worden er bussen ingezet. Tijdens de ochtend- en avondspits rijden er speciale snelbussen op het traject Utrecht – ‘s-Hertogenbosch – Utrecht. NS adviseert reizigers zich van te voren goed te informeren over de reismogelijkheden via www.ns.nl of m.ns.nl.

Werkzaamheden

ProRail werkt aan het spoor om de treinen veilig en soepel te laten rijden. In Zaltbommel wordt de overweg Bommelsekade vernieuwd. Tijdens deze werkzaamheden is de overweg afgesloten voor het trein- en wegverkeer en zijn er omleidingsroutes. Op station Zaltbommel wordt het laatste gedeelte van het perron vernieuwd en op emplacement Geldermalsen worden vier wissels en twee kruiswissels vernieuwd. Daarnaast vindt er op diverse plaatsen onderhoud plaats aan de bovenleiding. Door de werkzaamheden te combineren en uit te voeren in de vakantie ondervinden omwonenden en treinreizigers zo weinig mogelijk overlast.

Hinder door werkzaamheden

Omwonenden kunnen mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden. Te denken valt aan:

* ronkende motoren van machines, vrachtwagens of kranen

* bouwverlichting

* omleidingroutes

* langere wachttijden voor overwegen

Gevolgen voor de treinreiziger

In verband met de werkzaamheden rijden er tussen Geldermalsen en ‘s-Hertogenbosch geen treinen. NS heeft omreismogelijkheden en zet bussen in. Tijdens de ochtend- en avondspits rijden er speciale snelbussen op het traject Utrecht – ‘s-Hertogenbosch – Utrecht. Voor een reisadvies op maat kunnen treinreizigers de NS Reisplanner op www.ns.nl of m.ns.nl en/of de Tele-tekstpagina’s 751 en 754 raadplegen. Zij kunnen ook bellen met 0900-9292 (€ 0,70 per minuut).

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail