Petitie voor behoud papieren treinkaartje

Rover start een petitie voor behoud van het papieren treinkaartje. Dit doet de reizigersvereniging op vraag van vele verontruste treinreizigers die niet op de OV-chipkaart willen overstappen. Via reizigersprotest.nl/treinkaartje kunnen reizigers hun handtekening plaatsen tegen het verdwijnen van het bekende treinkaartje.

NS maakte vorige week bekend eind 2012 het papieren treinkaartje af te schaffen. Rover was hierdoor flink verrast, er zijn immers nog vele problemen met de OV-chipkaart: het is onmogelijk met de chipkaart een internationale reis te maken, er bestaat geen voordelig kinderkaartje en er is nog geen oplossing gevonden voor de meereiskorting. Daarnaast dreigt reizen op veel punten duurder te worden: de voordeelurenkaart-houder die vóór 9 uur incheckt betaalt ook na 9 uur vol tarief, het onderbreken van de reis kost de reiziger opnieuw opstaptarief en ook het reizen met meerdere vervoerders wordt fors duurder.

Toen NS bekend maakte het treinkaartje af te willen schaffen werd Rover overspoeld door klachten van verontruste reizigers. Velen van hen gaven aan nooit op de OV-chipkaart over te willen stappen, ook niet als de meeste

problemen zijn opgelost. Zij vinden de OV-chipkaart te duur in aanschafprijs (EUR 7,50 om de kaart aan te schaffen en voor de minder reguliere reiziger nog eens minimaal EUR 20 "borg"), zijn bang minder

overzicht te houden op hun reiskosten of zij vrezen voor inbreuk op hun privacy.

"Wij willen dat reizigers de keuze blijven houden tussen het papieren kaartje en de chipkaart", stelt Rover. "Reizigers die niet gedwongen willen worden de OV-chipkaart te gebruiken dreigen straks op de auto over te stappen". Veel reizigers vroegen Rover een petitie te starten voor behoud van het treinkaartje. Rover geeft aan deze wens gehoor met de petitie op reizigersprotest.nl.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ROVER