Arie Slob pleit voor noodstation in Zwolle

ChristenUnie fractievoorzitter Arie Slob zet vraagtekens bij de wekenlange sluiting van station Zwolle in de zomer van 2012 en heeft hierover Kamervragen gesteld aan minister Schultz. “De uitbreiding van het station is mooi. Mede dankzij een motie van de ChristenUnie is hiervoor geld beschikbaar gekomen. Maar ProRail houdt bij de uitvoering van de verbouwing te weinig rekening met de reiziger terwijl ProRail juist heeft beloofd voortaan het reizigersbelang voorop te zetten.”

Reizigers onderweg naar of afkomstig vanuit de noordelijke provincies en Zwolle zijn in 2012 vier weken lang aangewezen op busvervoer. “Dat leidt tot meer dan een uur extra reistijd terwijl dit helemaal niet hoeft”, aldus Slob. Het Kamerlid wil dat reizigers tegemoet worden gekomen en pleit onder meer voor een tijdelijk noodstation. Het noodstation zou gebouwd kunnen worden ten oosten van het huidige station bij de Deventerstraatweg. “Hier is voldoende ruimte is om met bouwsteigers een tijdelijk noodstation te maken. De meeste treinen kunnen dan blijven rijden.“

Via het noodstation zouden de intercities uit Groningen en Leeuwarden gedurende vier weken rechtstreeks kunnen doorrijden naar Deventer en Arnhem. “Op deze manier blijft Zwolle bereikbaar en hebben reizigers uit de noordelijke provincies slechts 30 minuten reistijdverlies in plaats van meer dan een uur.”

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ChristenUnie