ProRail plaatst onderdoorgang Kapelle

ProRail schuift komend weekend de nieuwe onderdoorgang in Kapelle op zijn plaats. De toekomstige fiets- en voetgangerstunnel gaat de woonwijk Zuidhoek verbinden met het centrum van Kapelle. In verband met deze werkzaamheden is er vanaf zaterdagochtend 01:00 tot maandagochtend 05:00 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Goes en Kruiningen. NS adviseert reizigers om het genoemde traject zoveel mogelijk te mijden en zich van te voren goed te informeren over de reismogelijkheden via www.ns.nl of mobiel.ns.nl.

Plaatsen tunnel

Het 700 ton wegende tunneldek is de afgelopen maanden voorgebouwd op locatie en ligt al kant en klaar te wachten aan de zuidzijde van het station. Om de tunnel te kunnen plaatsen wordt eerst een gat gemaakt in het spoor. Vervolgens wordt de onderdoorgang op zijn plek getrokken waarna het spoor weer wordt hersteld. De eerste trein kan er maandagochtend 05:00 uur weer overheen. Daarna begint het afbouwen van de tunnel. Deze werkzaamheden duren nog tot maart 2012.

Nieuwe woonwijk krijgt goede verbinding

ProRail bouwt de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel in opdracht van de gemeente Kapelle. De 2.60m hoge onderdoorgang krijgt een fietspad van 3,5 meter breed en een voetpad van 1,5 meter breed. De tunnel verbindt de woonwijk Zuidhoek met het centrum van Kapelle.

Gevolgen voor de treinreiziger

In verband met de werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Goes en Kruiningen. De NS zet bussen in en adviseert reizigers zich van te voren goed te informeren. Voor een reisadvies op maat kunnen treinreizigers de NS Reisplanner op www.ns.nl of mobiel.ns.nl en/of de teletekstpagina’s 751 en 754 raadplegen. Zij kunnen ook bellen met 0900-9292 (€ 0,70 per minuut).

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail