Bouw station Westervoort start

Het aftellen is begonnen voor de reizigers van en naar Westervoort. ProRail is in opdracht van de Stadsregio Arnhem Nijmegen gestart met de bouw van station Westervoort. Met een half jaar bouwtijd wordt dat een hele uitdaging. Eind dit jaar moeten de eerste treinen er halteren. Het station zorgt voor een rechtstreekse treinverbinding naar stations Arnhem en Doetinchem.

Station Westervoort wordt gebouwd volgens de nieuwste normen en met de nieuwste voorzieningen voor stations. Zo wordt aan de toegankelijkheid gedacht met perrons op instaphoogte van de treinen, met liften om de perrons te bereiken en voorzieningen voor blinden en slechtzienden. Tevens komen er zowel aan de noord- als de zuidzijde fietsenstallingen bij het station met ruimte voor totaal ca. 500 fietsen. Ook worden bij het station OV-fietsfaciliteiten gerealiseerd.

Werkzaamheden

Deze maand staat vooral in het teken van voorbereidende werkzaamheden. Zo wordt door de aannemer een bouwplaats ingericht en grond afgegraven voor de tunnel die onder het station komt. Tevens begint de voorbouw van de tunnelbak. Later dit jaar zal deze voorgebouwde tunnel van 2100 ton in de spoordijk worden geschoven.

Omgeving

Vanuit de gemeente Westervoort wordt in de omgeving van het station ook het nodige werk verzet. Zo realiseert de gemeente het stationsplein, parkeervoorzieningen in de nabijheid van het station en wordt de infrastructuur rondom het station heringericht. Dit is onderdeel van de Centrumvisie van de gemeente.

Bereikbaarheid

Westervoort is momenteel de enige gemeente op het traject Arnhem-Doetinchem zonder station. De komst van station Westervoort zal de bereikbaarheid van de Stadsregio Arnhem Nijmegen een impuls geven. Station Westervoort is onderdeel van het programma Stadsregiorail van de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Stadsregiorail zet zich in voor meer treinen, meer stations en meer treinreizigers in de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Zie www.stadsregiorail.nl.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail