Startsein bouw liften en roltrappen station Gouda

wethouder Gouda en regiodirecteur ProRail geven het officiële startsein

Een treinreis zonder obstakels is voor iedereen van belang. ProRail speelt als inframanager een grote rol hierin door stations en de voorzieningen op stations toegankelijk te maken voor iedereen. Een steeds groter aantal stations in Nederland wordt toegerust om iedereen zelfstandig te laten reizen. Vanaf mei is nu station Gouda aan de beurt. De wethouder van Gouda, Wendy Ruwhof, en de regiodirecteur van ProRail, Janneke Boutkam, geven het officiële startsein voor de bouw.

Liften zijn essentieel
Gouda krijgt vier permanente liften en twee roltrappen: één lift in de stationshal en een twee liften naar de twee hoofdperrons en op termijn een lift aan de noordzijde. Op beide middenperrons komen roltrappen. Liften zijn essentieel voor reizigers die in een rolstoel zitten of slecht ter been zijn, maar mensen met kinderwagens, koffers en fietsen zijn ook geholpen met de komst van liften en roltrappen.

Stationsleven gaat door
De werkzaamheden duren anderhalf jaar en worden in fases gedaan. Het ‘stationsleven’ gaat tijdens de verbouwing gewoon door. De treinen blijven rijden en alle winkels en voorzieningen zijn open en goed bereikbaar. Vanzelfsprekend houden we de stationsomgeving zo comfortabel mogelijk.

Toegankelijkheid
ProRail werkt landelijk aan het toegankelijk maken van stations. Elk jaar worden meer stations toegankelijk gemaakt en zijn meer lijnen zelfstandig af te leggen. Het maatregelenpakket bestaat uit verschillende onderdelen zoals een gelijkvloerse instap, bereikbaarheid van perrons met liften en hellingbanen en de zogenaamde ‘kleine maatregelen’ als perronrandmarkering en rolstoeltoegankelijke toiletten.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
ProRail investeert 450 mln in toegankelijkheid stations

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ProRail