Grontmij onderzoekt aanleg toekomstige tramroutes in Nice

geotechnisch en geologisch onderzoek naar het toekomstige tracé

Ginger CEBTP, onderdeel van Grontmij, is door de stad Nice gevraagd geotechnisch en geologisch onderzoek te verrichten naar het toekomstige tracé van twee nieuwe tramlijnen in Nice. De opdrachtsom voor Grontmij bedraagt circa € 2 miljoen. De werkzaamheden gaan deze maand van start en worden eind dit jaar afgerond.

Het onderzoek van Ginger CEBTP (business line Monitoring & Testing) dient ter ondersteuning van de ambitieuze plannen van Nice om de vervoersinfrastructuur te veranderen, waaronder de aanleg van deze twee nieuwe tramlijnen. De tracés van deze lijnen lopen over een afstand van circa 2 km door het stadscentrum. De opdracht voor Ginger CEBTP is uitgebreid en omvat uiteenlopende werkzaamheden waaronder metingen ter plaatse, laboratoriumtesten en aanverwante engineeringdiensten. Ook worden mechanische testen, geofysische logs, watertesten en seismische metingen uitgevoerd ter beoordeling van de bodemgesteldheid.

Jean-Luc Schnoebelen, Vice-Chairman Group Executive Committee Grontmij N.V. en CEO Ginger Group: “Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van geotechnische engineering beschikken we over een ongeëvenaarde expertise. We zijn bijzonder verheugd betrokken te zijn bij dit ambitieuze project, dat van Nice een modelvoorbeeld belooft te maken voor de vervoersinfrastructuur en bijdraagt aan de verbetering van de levenskwaliteit van haar inwoners. Met dit project onderstreept Grontmij eens te meer haar toonaangevende rol in geotechnische engineering in Frankrijk.”

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Grontmij nv