Meer ruimte voor de fiets op station Naarden-Bussum

in totaal komen er 554 nieuwe fietsplaatsen

ProRail start 4 mei 2011 met de bouw van extra fietsenstallingen op station Naarden-Bussum. Aan de oostzijde van het station worden de fietsenstallingen voorzien van een nieuwe dubbele laag. Dit betekent 106 nieuwe fietsplaatsen. Aan de westzijde van het station, bij de parkeerplaats, plaats ProRail 448 nieuwe fietsplekken. In totaal komen er 554 nieuwe fietsplaatsen. De uitbreiding is eind juli gereed.

De bestaande en nieuwe fietsklemmen hebben onderling voldoende ruimte zodat ook fietsen met bijvoorbeeld fietstassen of een breed stuur goed gestald kunnen worden. De rekken zijn voorzien van aanbindmogelijkheden voor kabel- of beugelsloten. Voor bakfietsen- en bromfietsen wordt ook extra ruimte gemaakt.

Ruimte voor de fiets
Gemiddeld pakt ruim veertig procent van de reizigers de fiets naar het station. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken, verbetert ProRail fietsenstallingen en lost fietsparkeerproblemen op bij stations, door vervanging en uitbreiding en betere benutting van bestaande stallingen en door nieuwbouw. Sinds 1999 zijn er landelijk 250.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd. Het totaal aantal stallingsplaatsen bij stations is nu zo’n 360.000 en groeit de komende jaren naar ruim 400.000.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail