Groot onderhoud aan spoor Lage Zwaluwe

vernieuwen wissels, nieuwe bovenleiding, spoorvernieuwing

ProRail begint vrijdagavond 22 april 2011 met grootschalige werkzaamheden aan het spoor op emplacement Lage Zwaluwe. Het gaat onder meer om het vernieuwen van wissels, aanbrengen van nieuwe bovenleiding en spoorvernieuwing. In verband met deze werkzaamheden is er vanaf zondagochtend 24 april 01:00 uur tot dinsdagochtend 26 april 05:00 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Dordrecht en Breda en Dordrecht en Oudenbosch. NS adviseert reizigers om het genoemde traject zoveel mogelijk te mijden en zich van te voren goed te informeren over de reismogelijkheden via www.ns.nl.

Werkzaamheden
In genoemde periode worden door ProRail op emplacement Lage Zwaluwe wissels en sporen vernieuwd en nieuwe bovenleiding aangebracht. Daarnaast vinden werkzaamheden plaats op/aan het hoofdspoor. Die bestaan onder meer uit het vernieuwen van ballast, dwarsliggers, bovenleiding, beveiliging en spoorstaven. Het onderhoud is noodzakelijk om te zorgen dat de treinen comfortabel en volgens dienstregeling kunnen blijven rijden.

Hinder door werkzaamheden
Omwonenden kunnen mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden. Te denken valt aan:

  • ronkende motoren van machines, vrachtwagens of kranen;
  • het laden en lossen door werktreinen;
  • bouwverlichting;
  • langere wachttijden bij spoorwegovergangen.

Gevolgen voor de treinreiziger
In verband met de werkzaamheden rijden er minder treinen tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht en er geen treinen tussen Dordrecht en Breda en tussen Dordrecht en Oudenbosch.

Reisadvies
Reis tussen Rotterdam Centraal en Breda met Fyra.
Reis tussen Zwijndrecht en Roosendaal met de NS-Snelbus.
Reis tussen Zwijndrecht, Lage Zwaluwe en Breda Prinsenbeek met de NS-stopbus.
Reis tussen Zwijndrecht, Lage Zwaluwe, Zevenbergen en Oudenbosch met de NS-stopbus.
Tussen Zwijndrecht, Dordrecht en Dordrecht Zuid rijden NS-pendelbussen.

Omreisadvies
Reis tussen Den Haag Centraal, Den Haag HS, Delft en Rotterdam Centraal en Tilburg, Eindhoven via Utrecht Centraal. De extra reistijd bedraagt in alle gevallen een half uur tot een uur.

Informatie voor treinreizigers
Reizigers worden via omroepberichten en affiches over de gevolgen van de werkzaamheden geïnformeerd. Vaste klanten worden ook nog per email en brief ingelicht. Op ns.nl is een aparte pagina aangemaakt met informatie & reisadviezen (www.ns.nl/treinverkeerdordrecht)

Voor een reisadvies op maat kunnen treinreizigers de NS Reisplanner op www.ns.nl en/of de Teletekstpagina’s 751 en 754 raadplegen. Zij kunnen ook bellen met 0900-9292 (€ 0,70 per minuut).

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail