Nieuwe commissarissen voor ProRail

mevrouw J.G.H. Helthuis en de heer P.T.H Timmermans

De raad van commissarissen van ProRail krijgt twee nieuwe leden. Met ingang van 13 april 2011 zijn mevrouw J.G.H. Helthuis en de heer P.T.H Timmermans door de minister van Infrastructuur en Milieu benoemd tot commissaris bij ProRail.

De raad van commissarissen heeft beide kandidaten voorgesteld op basis van het vorig jaar vastgestelde nieuwe profiel voor leden van de raad. De raad streeft naar een vertegenwoordiging van kwaliteiten en ervaringsgebieden die recht doet aan de uitdagingen waar ProRail de komende jaren voor staat. Met haar brede ervaring in het bedrijfsleven en bij klantgerichte organisaties past Jeanine Helthuis uitstekend in de samenstelling van de raad. Zo werkte zij onder andere voor KPN, Fortis Bank en is nu algemeen directeur van Monuta. Pierre Timmermans voegt met zijn bestuurservaring bij havenbedrijf PSA International en logistiek dienstverlener Frans Maas kennis op het gebied van financiën, infrastructuur en goederenvervoer toe aan de raad.

President-commissaris Michiel Boersma: ‘ProRail staat voor de belangrijke opgave de dienstverlening aan vervoerders en reizigers te verbeteren en te blijven innoveren in de robuustheid van het spoor. In dat proces is goed toezicht onontbeerlijk. Ik ben daarom verheugd met de benoeming van beide nieuwe leden.’

De nieuw benoemde commissarissen volgen E.H. Broekhuizen en W. den Dulk op als leden van de raad. Beiden treden in april terug uit de raad van commissarissen vanwege het bereiken van hun maximale statutaire termijn.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail