Hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Breda in gebruik genomen

NS Hispeed brengt met Fyra Brabant en de Randstad dichter bij elkaar

  • Breda – Schiphol in 53 minuten, 45% reistijdwinst
  • NS Hispeed rijdt met Fyra elk half uur van Amsterdam naar Breda
  • rechtstreekse verbinding: overstappen is verleden tijd

Burgemeester Peter van der Velden van Breda en Jan-Willem Siebers, Directievoorzitter NS Hispeed, hebben op zondagochtend 3 april 2011 officieel de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Breda in gebruik genomen. Dat gebeurde door het binnenrijden van Fyra in station Breda. De stad is hiermee aangesloten op het Nederlandse hogesnelheidsnetwerk. De reis tussen Amsterdam en Breda duurt nog maar 1 uur en 7 minuten in plaats van 1 uur en 46 minuten. Bovendien rijdt Fyra rechtstreeks van Amsterdam via Schiphol en Rotterdam door naar Breda, een overstap is niet meer nodig. Fyra rijdt twee keer per uur tussen Amsterdam en Breda.

Jan-Willem Siebers, directievoorzitter NS Hispeed is verheugd over deze belangrijke vervolgstap: “Fyra reed al tussen Amsterdam en Rotterdam, maar met de aansluiting van Breda op het hogesnelheidsnetwerk gaat een langgekoesterde wens van ons en onze klanten in vervulling: het aanbieden van de snelste weg tussen Amsterdam en Breda. Bovendien hebben wij TNS Nipo laten onderzoeken hoe automobilisten en treinreizigers uit Breda en Rotterdam tegen de nieuwe Fyra verbinding aankijken. En het enthousiasme is groot. Tweederde is positief tot zeer positief; van de treinforenzen op de route zelfs 84%. Het stelt onze klanten in staat om efficiënter met hun tijd om te gaan.”

infrasite_insert_image_1
Klanten kunnen op een voordelige manier kennis maken met deze nieuwe snelle verbinding. De hele maand april kan men tegen het gewone NS tarief (dus zonder Fyra-toeslag) reizen tussen Breda en Rotterdam v.v.

Fyra rijdt met comfortabele Intercityrijtuigen. Zitplaatsen kunnen indien gewenst via internet worden gereserveerd. Ook is er catering met Starbucks-assortiment aan boord. Het is de planning dat eind dit jaar de huidige Fyra geleidelijk zal worden vervangen door de definitieve Fyra, de Italiaanse hogesnelheidstreinen. Dan zal ook de snelheid worden opgevoerd naar 250 km/uur. Wie reist met Fyra tussen Amsterdam-Breda is dan minder dan een uur onderweg.

Over NS Hispeed
NS Hispeed is het hogesnelheidsmerk van NS en biedt hogesnelheidsvervoer aan op nationale en internationale bestemmingen. Naast Fyra verkoopt NS Hispeed ook tickets voor hogesnelheidstreinen Thalys, ICE International, Eurostar en TGV. NS Hispeed maakt deel uit van Railteam, een samenwerking tussen Europa’s belangrijkste hogesnelheidsondernemingen. Railteam sluit de Europese hogesnelheidslijnen naadloos op elkaar aan.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: NS Hispeed