Tunnel station Naarden-Bussum wordt kunstwerk

De purperreiger, hagedis, watervleermuis en Schotse Hooglander, haas en ree vinden elkaar in de opgeknapte voetgangerstunnel bij het spoor aan de Vlietlaan. ProRail heeft de tunnel aan een metamorfose laten ondergaan. Vanmorgen vond de feestelijke onthulling plaats onder toeziend oog van regiodirecteur Cees de Vries van ProRail, wethouders Van Ramshorts en Boekhoff van de gemeente Bussum en wethouder de Vries van de gemeente Naarden.

“De tunnel aan de Vlietlaan kon wel een opknapbeurt gebruiken. Met het kunstwerk wordt het voor reizigers prettiger om door de tunnel te lopen”, aldus Kees-Jan Dosker, manager Stations van ProRail.

Ester Stam en Frederik Molenschot van studio Molen, die al een eerste project hebben uitgevoerd in Weesp, zijn er ook in Bussum in geslaagd de bestaande infrastructuur en aanwezige natuurwaarden met elkaar te verbinden. Door de dieren en planten op grote repeterende fotopanelen af te beelden, wordt de tunnel een veel prettiger verblijfsgebied. In de wanpanelen is ook aansluiting gezocht bij de veel soorten metselwerk op het station.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail