Vervangen tramsporen Rijswijkseplein Den Haag

omleidingen voor het weg- en tramverkeer

De tramsporen op het Rijswijkseplein moeten worden vervangen. In de periode van maandag 17 mei tot en met vrijdag 23 juli 2010 zijn hierdoor diverse omleidingen voor het weg- en tramverkeer van toepassing.

Verkeer vanaf de Rijswijkseweg richting Hoefkade wordt geadviseerd via de Neherkade, Calandstraat, De Put en Parallelweg te rijden of via de Waldorpstraat, De Put en Parallelweg.

Verkeer op het Rijswijkseplein richting Hoefkade/Centrum wordt geadviseerd via de Weteringkade, Lekstraat, Schedeldoekshaven, Amsterdamse Veerkade en Wagenstraat te rijden.

Verkeer vanaf de Binckhorstlaan richting Hoefkade wordt geadviseerd via de Lekstraat, Schedeldoekshaven, Amsterdamse Veerkade en Wagenstraat te rijden of via de Mercuriusweg, Neherkade, Calandstraat, De Put en Parallelweg.

Verkeer vanaf de Weteringkade/Schenkviaduct richting Hoefkade wordt geadviseerd via de Pletterijkade, Bierkade en Wagenstraat te rijden.

Het autoverkeer wordt ter plaatse met borden omgeleid. De omleiding van trams kan tijdens spitsuren tot vertraging voor autoverkeer in de Lekstraat leiden.

Omleiding tramlijnen
Van vrijdag 28 mei tot en met zondag 6 juni worden de trams 1, 8, 9, 10, 15, 15, 16 en 17 om het Rijswijkseplein heen geleid. Richting het centrum rijden trams om via de Weteringkade, Merwedestraat en de Lekstraat naar Centraal Station. Vanuit het centrum rijden de trams om vanaf Centraal Station via de Schedeldoekshaven, het Zieken, de Oranjelaan en het Stationsplein. Via het Centraal Station blijft het centrum uitstekend bereikbaar met RandstadRail 3 en 4 en tram 2 en 6.

Meer informatie
Meer informatie over de tramomleidingen staat in de flyer die medio mei in bus en tram hangt en is te vinden op: www.htm.net

Voor meer informatie over deze en andere wegwerkzaamheden, kijk op: www.denhaag.nl/bereikbaarheid

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: HTM