ProRailRun – Hardloopwedstrijd op spoorlijn in aanbouw

circa 9 kilometer waar eind 2012 treinen zullen rijden

Eenmalig, en nog nooit eerder vertoond. Hardlopen over een onverharde spoorbaan en meters onder water. Echte hardloopfans kunnen op zaterdag 8 mei 2010 meedoen aan de ProRailRun op de spoorlijn (Hanzelijn) die gebouwd wordt tussen Lelystad en Zwolle.

Vanaf station Kampen Zuid (in aanbouw) gaat de route over de spoorbaan die op sommige plaatsen 8 meter boven het maaiveld ligt, vervolgens door de tunnel onder het Drontermeer en weer terug. Een parcours van circa 9 kilometer op een plek waar eind 2012 treinen zullen rijden. Het parcours is grotendeels onverhard – vergelijkbaar met de vloedlijn van het Noordzeestrand – en daardoor vooral geschikt voor ervaren hardlopers. Het moment is bijzonder, omdat de wedstrijd tussen de bouwactiviteiten is ingepast. De Drontermeertunnel is opgeleverd, maar het ballastgrind, de rails en de dwarsliggers liggen er nog niet.

Wie durft? Hardlopers kunnen zich inschrijven op www.prorailrun.nl

Hanzelijn
Eind 2012 is de Hanzelijn klaar – een nieuwe spoorlijn tussen Zwolle en Kampen. Een treinreis tussen Lelystad en Zwolle duurt dan nog slechts dertig minuten. Het noorden en noordoosten van Nederland komen zo dichter bij de Randstad te liggen. Ook zorgt de Hanzelijn voor minder drukte op de spoorlijn Amsterdam-Amersfoort, en Amersfoort-Zwolle. Dronten en Kampen krijgen nieuwe stations en station Lelystad wordt uitgebreid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ProRail

ProRailRun – Hardloopwedstrijd op spoorlijn in aanbouw | Infrasite