Paul van de Ven nieuwe directeur Railcert

Paul van de Ven volgt Jeroen Jansen op als directeur Railcert. Van de Ven werkt al zo‘n 10 jaar voor Railcert. Naast het directeurschap blijft hij zich richten op acquisitie en realisatie van Railcert-projecten in nauwe samenwerking met de partner Tüv Süd Rail GmbH. Jeroen Jansen heeft een managementfunctie bij moederbedrijf Movares aanvaard.

infrasite_insert_image_1
Railcert is een gezamenlijke dochteronderneming van het Utrechtse advies- en ingenieursbureau Movares en de Duitse keuringsorganisatie TÜV Süd Rail GmbH. Het bedrijf is een ‘notified body’, een keuringsinstantie op spoorweggebied. Railcert treedt tevens op als ‘Independent Safety Assessor’, een onafhankelijke partij die de veiligheid van spoorwegsystemen beoordeelt. Railcert is gevestigd in Utrecht. Het bedrijf heeft verder vertegenwoordigingen in München en Braunschweig (D).

Volgens Europese wetgeving valt elk nieuw systeem dat op het spoorwegnet wordt geïntroduceerd en invloed heeft op het gebruik van hogesnelheidslijnen of conventionele spoorlijnen onder de werking van bepaalde EU-richtlijnen. Daarom accepteren spoorwegbedrijven en railvervoerders alleen nieuwe systemen wanneer die door erkende keuringsinstanties, de ‘notified bodies’ zijn gecertificeerd en op basis daarvan zijn voorzien van een goedkeuring, een EU-conformiteitsverklaring.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Movares