Kroonprins onthult Vrijheidstrein


Op station Den Haag Holland Spoor onthulde kroonprins Willem Alexander woensdagmiddag 31 maart 2010 de Vrijheidstrein. De Vrijheidstrein rijdt op initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei vijf weken door Nederland. ProRail stelt voor deze speciale trein gratis spoorcapaciteit ter beschikking en medewerkers van ProRail gaan in de trein met reizigers in gesprek over de betekenis van vrijheid.

De Vrijheidstrein rijdt op werkdagen in de normale dienstregeling mee. Reizigers in de trein worden onderweg geattendeerd op sporen van de bevrijding en vrijheid overal in het land, en uitgenodigd om mee te denken over wat er nodig is om vrijheid wereldwijd te realiseren.

Met de Vrijheidstrein vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei aandacht voor het feit dat we dit jaar voor de 65e keer Bevrijding vieren. De honderd meter lange Vrijheidstrein is van binnen en van buiten omgebouwd tot een rijdende expositie rond het thema ‘Stilstaan bij vrijheid’.

ProRail werkt mee aan de Vrijheidstrein omdat vrijheid voor ProRail veel betekent. Wij werken elke dag aan de bewegingsvrijheid van 1,2 miljoen reizigers op het spoor. Dat doen we met mensen die de vrijheid voelen om verantwoordelijkheid te nemen waar dat nodig is en mensen die hun gedachten de vrije loop laten om te komen tot creatieve oplossingen voor complexe situaties. Mobiliteit is vrijheid.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Vrijheidstrein op www.stilstaanbijvrijheid.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail