Grontmij gaat werken aan groot spoorwegproject in Stuttgart

onderdeel van het TEN-T project 17 Parijs – Bratislava

Grontmij heeft een groot spoorwegproject in Stuttgart (Duitsland) binnengehaald. De Duitse overheid heeft toestemming gegeven voor Stuttgart 21 waardoor een belangrijk onderdeel van het TEN-T project 17 Parijs – Bratislava wordt gerealiseerd.

Het Stuttgart 21 project omvat de vervanging van het centraal station en de ondertunneling van de hele stad. Het project zal resulteren in een gereduceerde reistijd van meer dan een half uur door het verwijderen van de huidige bottleneck op het station. Grontmij zal zich bezighouden met de projectplanning en het tendermanagement. De totale kosten worden geschat op ruim € 6 miljard.

Met de huidige projectfase is voor Grontmij een bedrag gemoeid van ruim € 5,5 miljoen. Na voltooiing van deze fase kunnen wij worden gevraagd voor de bouwtoezichtfase die tot 2019 loopt.

Ulf Palmblad, groepsdirecteur Transportation & Mobility: ‘Uit dit interessante project blijkt weer eens onze capaciteit en expertise in het bouwen van hogesnelheidslijnen en in het leveren van ambitieuze bouwkundige werken onder uitdagende omstandigheden. We zijn erg trots dat we met onze diensten kunnen bijdragen aan dit strategische infrastructuurproject in Duitsland.’

Grontmij is een toonaangevend duurzaam ontwerp-, advies- en managementbureau dat actief is in de groeimarkten water, energie, infrastructuur en duurzame planning en ontwerp. De kern van onze activiteiten is en blijft het creëren van waarde voor onze klanten door het ontwerpen en realiseren van een duurzame woon- en werkomgeving. Grontmij is het op drie na grootste advies- en ingenieursbureau in Europa met ruim 150 kantoren verspreid in de regio en nog eens 20 elders in de wereld. We bieden werk aan meer dan 8.000 professionals over de hele wereld. Onze keten van diensten loopt van grote, duurzame water- en energie- infrastructuurprojecten tot het ontwerpen van efficiënte mobiliteit- en transportnetwerken die vorm geven aan onze woon- en werkomgeving met respect voor het milieu. Met ons 100-jarig bestaan in het vooruitzicht, kijken we naar de toekomst om de wereld waarin we leven te verbeteren. Door bij al onze ontwerp-, advies- en managementdiensten duurzaamheid als uitgangspunt te nemen zijn onze gekwalificeerde mensen in staat om oplossingen te bedenken die de toekomst zowel vormgeven als respecteren.

Additional background information (provided by Infrasite’s Editorial Staff)

More information about TEN-T Priority Axis 17: Railway axis Paris-Strasbourg-Stuttgart-Vienna-Bratislava is available at Infrasite Projects.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Grontmij nv