KONE en ProRail tekenen 10 jarig partnercontract

realisatie van nieuwe liftinstallaties inclusief 25 jaar onderhoud

KONE en ProRail hebben een partnercontract van tien jaar ondertekend voor de realisatie van nieuwe liftinstallaties inclusief 25 jaar onderhoud. De overeenkomst benoemt KONE als één van de twee hofleveranciers voor de levering en onderhoud van 175 liften.

Opdrachtgever is ProRail. ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland: aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid. Zo’n 3200 medewerkers zorgen ervoor dat elke dag, 24/7, 1.200.000 reizigers en 100.000 ton goederen op hun plaats van bestemming komen.

“De realisatie van nieuwe liftinstallaties is onderdeel van het Implementatieplan Toegankelijkheid” zegt Patrick Buck, directeur Projecten van ProRail. ‘Wij hebben vertrouwen in de samenwerking met KONE om het plan succesvol uit te voeren”.

“Wij zijn zeer verheugd om als één van de partners van ProRail gekozen te zijn. Wij zijn heel blij dat we met ProRail kunnen samenwerken aan dit infrastructurele project dat van groot maatschappelijk belang is” aldus Wim Koster, Algemeen Directeur KONE Nederland. “ProRail heeft bij de keuze zowel met onze flexibele installatie- onderhoudsprocessen als met onze kwaliteitsprocessen rekening gehouden. Het is duidelijk dat die sterke punten zeer belangrijke factoren vormen in het ten uitvoer brengen van deze nieuwe overeenkomst.“

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: KONE B.V.