Bouwwerkzaamheden Combinatie Hanzelijn nieuwe viaduct A6

De Combinatie Hanzelijn NL v.o.f. gaat maandag 20 oktober 2008 tussen 19.00 uur ’s avonds en 6.00 ’s ochtends de liggers leggen van het nieuwe viaduct in de A6 over de Houtribweg / N307. Deze rijksweg is een belangrijke verkeersverbinding tussen Almere en Emmeloord. Het nieuwe viaduct is bedoeld voor de nieuwe afrit vanuit Almere richting Lelystad-Noord, afslag 11. Het verkeer kan tijdens de bouwwerkzaamheden gewoon doorrijden. Op dinsdag 14 oktober 2008 zijn de nieuwe rotondes in de Houtribweg / N 307 klaar. Deze rotondes liggen aan de beide kanten van de A6 en zijn bedoeld voor de aangepaste aansluiting op de A6.

Het bestaande viaduct in de A6 kruising Houtribweg / N 307 is inmiddels verhoogd om ruimte te bieden aan de Hanzelijn door het opvijzelen en verhogen van de landhoofden en de tussenpijler. Hiermee is de eerste fase van de onderdoorgang van de Hanzelijn in de A6 ook zichtbaar.

Hanzelijn

ProRail bouwt een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Vanaf december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Zodoende komen het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd veel dichter bij de Randstad te liggen. Ook zorgt de Hanzelijn voor minder drukte op de Gooilijn en de Veluwelijn. Langs de Hanzelijn verrijzen nieuwe stations in Dronten en Kampen en wordt station Lelystad aangepast. Het tracé krijgt bovendien een nieuwe brug over de IJssel tussen Hattem en Zwolle en een tunnel onder het Drontermeer tussen Kampen en Dronten.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
De Combinatie Hanzelijn NL ( BAM Civiel / BAM Wegen / Van Oord Nederland) is verantwoordelijk voor het deeltraject tussen Lelystad en het Drontermeer (‘Nieuwe Land’),

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ProRail