Aanleg duiker voor Hanzelijn in Lelystad

Tijdelijke afsluiting fietsbrug bij de Kempenaar in Lelystad op 8 en 9 september

De fietsverbinding bij de Kempenaar 26 in Lelystad is op maandag 8 en dinsdag 9 september 2008 gedurende twee dagen afgesloten vanwege het aanleggen van een nieuwe duiker. Het fietsverkeer wordt via de Kempenaar 32 omgeleid. De werkzaamheden zijn nodig vanwege de aanleg van de Hanzelijn. Naast het bestaande spoor komen twee sporen bij en wordt het station Lelystad uitgebreid. De Combinatie Lely-200 verricht de bouwwerkzaamheden in opdracht van ProRail.

Parallel aan de spoorlijn graaft de aannemer nieuwe watergangen. Ter hoogte van de kruising met de huidige fietsbrug bij de Kempenaar 26 legt de aannemer een duiker aan, die de watergangen met elkaar verbindt. Ten gevolge hiervan wordt een deel van de fietsbrug vervangen door een gronddam. Vanaf 10 september 2008 kunnen fietsers weer gebruik maken van de fietsverbinding. De omleiding staat met borden aangegeven.

Hanzelijn

De Hanzelijn is een nieuwe spoorverbinding tussen Lelystad en Zwolle. Een treinreis tussen beide steden duurt slechts dertig minuten, waardoor het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd een stuk dichter bij de Randstad komen te liggen. Daarnaast geeft de spoorlijn een positieve impuls aan de regio en zorgt de Hanzelijn er voor dat het minder druk is op de Gooilijn en de Veluwelijn.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ProRail