Strukton krijgt opdracht voor POSS-monitoring in UK

Maarssen – Network Rail gaat een kleine 600 wissels monitoren in Engeland. Alle belangrijke wissels op de West Coast Main Line zullen aan het Preventive and Diagnostic Monitoring System (POSS) worden aangesloten. Het is de grootste buitenlandse opdracht voor het door Strukton ontwikkelde POSS tot nog toe.

De West Coast Main Line is 542 kilometer lang en loopt van London naar Glasgow. Het is een van de drukst bereden treinroute voor gemengd passagiers- en goederenvervoer in Engeland. De opdracht van Network Rail aan Strukton omvat de levering van meer dan 400 MicroPOSS units, de POSS-software, ‘technical & operational support services’ en de ‘hosting’.

In mei van dit jaar kreeg Strukton van Network Rail al de opdracht om 46 wissels te monitoren in Londen. Kort daarop volgde de uitvraag (tender) voor een wisselmonitoringsysteem voor de West Coast Main Line. Met dat systeem moeten de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de wissels naar een hoger niveau worden gebracht.

Eind december 2008 moet de installatie van de POSS-kasten en de bijbehorende software gereed zijn en moet het monitoringproces deel uitmaken van de processen bij Network Rail. Om die ambitieuze planning te realiseren, zullen Network Rail en Strukton nauw samenwerken. Network Rail verzorgt zelf het installatiewerk. Strukton traint en begeleidt Network Rail bij de inbedrijfstelling en bij het gebruik en de analyse van de POSS-gegevens en presentatiesoftware.

POSS bewaakt inmiddels wereldwijd enkele duizenden spoorobjecten in acht Europese landen en Australië. Enkele grote projecten zijn:

* Nederland – ProRail, Nederlandse spoorwegnet

* Zweden – Metro Stockholm

* Italië – Metro Napels

* Groot-Brittannië – Network Rail, West Coast Main Line

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Strukton Rail bv