Nachtelijke werkzaamheden aan spoor in Houten

Utrecht – In de nacht van dinsdag 3 juni tot vrijdag 6 juni 2008 (di/wo, wo/do en do/vrij) wordt gedurende drie nachten ballast (grind) aangevoerd en gelost op de nieuwe westelijke spoorbaan tussen station Houten centrum en het Amsterdam Rijnkanaal. De werkzaamheden vinden plaats tijdens een buitendienststelling van het spoor tussen 01.00 en 06.00 uur.

Aanvoer en lossen van ballast

Gedurende drie nachten wordt per werktrein in totaal ongeveer 5000 ton ballast aangevoerd. Het ballast dat wordt aangevoerd, wordt direct dezelfde nacht ook gelost op het nieuwe westelijke spoor. Het lossen van het ballast gebeurt met losbakken die bekleed zijn met rubber, dit om de geluidsoverlast deels te beperken. Na het uitrijden van het ballast wordt, met gebruik van een stopmachine en een ballastafwerkmachine, het ballast verdeeld tussen de spoorstaven. Het verdelen van het ballast vindt later deze maand tijdens reguliere werktijden plaats.

Overlast

Het lossen van ballast geeft geluidsoverlast. Door het inzetten van losbakken met rubberen bekleding wordt de geluidsoverlast, die deze werkzaamheden met zich meebrengen, verminderd maar het neemt de geluidsoverlast niet weg! Ook komt er stof vrij bij het uitrijden van ballast. Dit stof is niet schadelijk voor de gezondheid.

Meer informatie

Voor meer informatie over de spoorwerkzaamheden in Houten, zie de website: www.prorail.nl/randstadspoor. Indien er vragen zijn over de werkzaamheden van ProRail in Houten, mail dan publiekszaken@houten.nl, of bel 030 6392 611 (tijdens kantoortijden) of naar het Meldpunt Openbare Ruimte in Houten op 0800 3990 000 (buiten kantoortijden).

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail