3e ProRail Prijsvraag van start

Utrecht – Dinsdag 20 mei 2008 heeft ProRail het startsein gegeven voor de derde ProRail PrijsVraag. Dit jaar is het letterlijk een competitie met een opdracht van hier tot Kyoto, rondom een milieuvraagstuk dat zijn weerga niet kent. Wie zorgt voor de grootste CO2-reductie op het spoor? Het speelveld is Utrecht – Den Haag, de corridor tussen het centrum van het spoorwegnet en het centrum van de politiek.

De ProRail Prijsvraag is een tweejaarlijks terugkerende competitie waarbij professionals uitgedaagd worden innovatieve, baanbrekende oplossing te zoeken voor vraagstukken op en rond het spoor. Dit jaar daagt ProRail haar omgeving uit om een duurzame toekomst van het spoor realiteit te maken door de uitstoot van CO2 drastisch te verminderen.

De prijsvraag is 20 mei 2008 gestart met de opening van de site www.prorailprijsvraag.nl waar alle informatie over de prijsvraag te vinden is. Belangstellenden krijgen vervolgens tot 18 september 2008 de tijd om hun ideeën uit te werken. Een jury wijst eind 2008 drie winnaars aan. Deze winnaars krijgen ieder 35.000 euro om hun plan verder uit te werken. De uiteindelijke winnaar wordt in het voorjaar van 2009 bekend gemaakt. Deze winnaar mag zijn plan in de praktijk uitvoeren.

Kijk voor meer informatie over de ProRail PrijsVraag op www.prorailprijsvraag.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail