Bert Meerstadt benoemd tot president-directeur NS

Utrecht – Ir A. Meerstadt MBA is door de Raad van Commissarissen benoemd tot president-directeur van NS na een positief advies van de Centrale Ondernemingsraad. Bert Meerstadt (46) volgt per 1 januari 2009 Aad Veenman op die na twee bestuursperiodes zal terugtreden.

Meerstadt maakt sinds 2001 deel uit van de NS-directie. In die periode was hij direct verantwoordelijk voor diverse bedrijfsonderdelen, waaronder NS Poort (NS Stations en NS Vastgoed), NS Commercie, NS Reizigers, NS Internationaal en NS Hispeed. Sinds zijn aantreden heeft Meerstadt voortdurend gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening aan de klant. Wim Meijer, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Bert Meerstadt kent het bedrijf door en door. Met zijn energieke ondernemerschap heeft hij de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de onderneming. Dat Bert Meerstadt als interne kandidaat is benoemd, geeft blijk van vertrouwen en is een duidelijke keuze voor continuïteit van het huidige succesvolle beleid”.

Bert Meerstadt is verheugd over zijn benoeming. "In de afgelopen jaren hebben wij met alle medewerkers NS op de kaart gezet. De prestaties van het bedrijf zijn sterk verbeterd, het aantal reizigers groeit en de kwaliteit van dienstverlening neemt toe. De komende jaren willen wij de opgaande lijn van groei en kwaliteit vasthouden. Dat is een uitdagende opgave. Daarnaast zijn wij onze activiteiten aan het uitbreiden om de reis van deur tot deur voor onze klanten zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te laten verlopen. Dat is ook duidelijk zichtbaar op en rond stations. Met veel enthousiasme wil ik dit succes samen met alle collega’s voortzetten. Dat is in het belang van onze klanten, onze medewerkers en de bereikbaarheid van Nederland".

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Nederlandse Spoorwegen