Strukton Railinfra richt Rolling Stock divisie op

Utrecht – Strukton Railinfra heeft per 1 april 2008 zijn rolling stock activiteiten in een nieuwe divisie ondergebracht: Strukton Rolling Stock. Deze stap past in de ambities van het bedrijf in de markt van railvoertuigen. De nieuwe organisatie biedt een goede basis voor Strukton om zijn groeiscenario te realiseren. Voor klanten wordt de organisatie toegankelijker.

Strukton Railinfra, van origine actief op het gebied van railinfrastructuur, investeerde al in 1999 in activiteiten op het gebied van treinsystemen en verzorgt sindsdien de bekabeling en de installatie van elektrotechnische systemen in treinen. In 2005 voegde het bedrijf hier de levering en installatie van elektrische aandrijfsystemen, omvormers en treinbesturings- en managementsystemen aan toe. Strukton is inmiddels in staat complete elektrotechnische systemen te ontwikkelen en leveren voor trolleybussen, trams, metro’s, treinen en locomotieven.

Strukton Rolling Stock houdt zich op internationale schaal bezig met:

· de engineering en productie van aandrijvingen, statische omvormers, treinbesturingssystemen en fleet management systemen

· de installatie van reizigersinformatiesystemen

· systeemintegratie, bouw van schakelkasten en besturingssystemen

· de bekabeling van railvoertuigen

· de installatie van beveiligingssystemen (ECTS/ERTMS, ATB, Indusi, etc.)

· in bedrijf stellen en after sales services

· het complete onderhoud van railvoertuigen samen met (inter)nationale partners

De producten zijn ontworpen met gebruikmaking van moderne technologie die bijdraagt in het terugdringen van energiegebruik.

In Strukton Rolling Stock combineert Strukton Railinfra de kennis en ervaring die het in de infrastructuur heeft opgedaan met de kennis en ervaring op het gebied van treinsystemen. Dit biedt goede mogelijkheden voor het verder integreren en optimaliseren van trein- en railsystemen, zoals beveiligingsystemen en seinwezen, maar ook de totale energieketen van energiecentrale tot en met de trein.

Over Strukton

Strukton Railinfra ontwikkelt, installeert en onderhoudt railsystemen in Europa, waaronder – naast spoor- en bovenleidingsystemen –railvoertuigen en informatie- en monitoringsystemen. Strukton Railinfra heeft momenteel ca. 3.200 medewerkers en heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Zweden, Denemarken, Noorwegen en Italië.

Strukton is actief op het gebied van infrastructuur- en accommodatieoplossingen. Als meedenkende partner overziet Strukton de hele keten van concept- tot exploitatiefase. Door bundeling van de specifieke kennis en ervaring van de vijf werkmaatschappijen kunnen eindgebruikers prettig reizen en in een comfortabele ruimte wonen, werken, recreëren of leren.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Strukton Railinfra bv