Opening tijdelijk overstappunt Best

Dit is een gezamenlijk persbericht van Rijkswaterstaat, ProRail en NS

Rijkswaterstaat, ProRail en NS bieden alternatief voor file

‘s-Hertogenbosch – Vanmorgen openden Rijkswaterstaat, ProRail en NS een tijdelijk overstappunt in Best. Het tijdelijk Overstappunt Best biedt automobilisten een slim alternatief voor de file als gevolg van de wegwerkzaamheden aan de A2 die twee jaar zullen duren. Automobilisten kunnen de auto gratis parkeren bij Station Best en overstappen op de Intercity richting Utrecht en Schiphol. Op het traject tussen Eindhoven en Utrecht scheelt dat gemiddeld 35 minuten ten opzichte van de weg.

De A2 wordt tussen Maastricht en Amsterdam verbreed. De komende twee jaar verwacht Rijkswaterstaat extra hinder voor het verkeer in verband met de werkzaamheden aan de rondwegen Eindhoven en ’s-Hertogenbosch. Weggebruikers moeten vooral in de spits rekening houden met extra reistijd tussen Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Utrecht. De trein is tijdens de spits sneller. Voor de gelegenheid maakt de NS tot eind 2010 een extra stop in Best. ProRail heeft in recordtijd alle benodigde stationsvoorzieningen aangebracht. Rijkswaterstaat heeft gezorgd voor extra parkeerplaatsen bij het station en reistijdeninformatie langs de A2. Het Overstappunt zal tot eind 2010 in gebruik blijven.

Het is voor het eerst dat de drie grote organisaties samenwerken in deze vorm. Rijkswaterstaat bood automobilisten al eerder treinkaartjes aan bij werkzaamheden, het “van A naar Beter kaartje”, maar dat drie organisaties de handen ineenslaan om mobiliteitsproblemen op deze manier samen aan te pakken is nooit eerder voorgekomen. Het gezamenlijke doel van Rijkswaterstaat, ProRail en NS is: Nederland bereikbaar houden over weg en spoor, ook al wordt het steeds drukker.

Automobilisten krijgen via informatieborden al op de A2 informatie over de reistijden over de weg en via de trein. In Best zijn 475 extra parkeerplaatsen bij het station gerealiseerd. De overstappers kunnen twee keer per uur op de trein naar Tilburg, vier keer per uur naar ’s﷓Hertogenbosch, twee maal per uur naar Utrecht en Schiphol of zes keer per uur naar Eindhoven.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant