Informatieavond 7 april bouwwerkzaamheden Hanzelijn in Dronten

Utrecht – ProRail organiseert op maandagavond 7 april 2008 een informatiebijeenkomst over de bouwwerkzaamheden van de Hanzelijn voor de inwoners van Dronten (incl. Swifterbant). De informatieavond vindt plaats in De Meerpaal in Dronten van 19.00 tot 21.30 uur.

Tijdens deze avond worden omwonenden geïnformeerd over de bouwactiviteiten voor de komende maanden. De heer H. Loonstra, omgevingsmanager Hanzelijn, zal namens ProRail de aanwezigen welkom heten en een korte inleiding geven. Vervolgens licht de heer E. Jansen, projectmanager van de combinatie Hanzelijn NL v.o.f., toe welke bouwactiviteiten voor de komende maanden in Dronten en omgeving zullen plaatsvinden. Na de centrale presentatie is er ruim de tijd voor het

stellen van vragen.

Programma

19.00 – 19.30 uur Ontvangst

19.30 – 19.35 uur Welkom en start presentatie

19.35 – 20.00 uur Toelichting bouwwerkzaamheden

20.00 – 20.45 uur Vragen

20.45 – 21.30 uur Gelegenheid voor toelichting op vragen.

De eerste informatieavond over de bouwwerkzaamheden voor de Hanzelijn in Dronten was vlak voor de zomer 2007. Daarna is de aannemer van start gegaan met de voorbereidende werkzaamheden en het aanleggen van de zandbaan. Inmiddels zijn de contouren van de Hanzelijn duidelijk zichtbaar en kan het niemand meer ontgaan dat de Hanzelijn er nu toch echt aankomt! Tweemaal per jaar organiseert ProRail een informatiebijeenkomst voor de inwoners van Dronten.

Bij ingrijpende werkzaamheden worden omwonenden per bewonersbrief geïnformeerd. Op www.hanzelijn.nl kunnen geïnteresseerden informatie vinden over de aanleg van de Hanzelijn. Op deze site is ook de planning van de bouwwerkzaamheden op hoofdlijnen beschreven.

Hanzelijn

ProRail bouwt een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Vanaf december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Zodoende komen het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd veel dichter bij de Randstad te liggen. Ook zorgt de Hanzelijn voor minder drukte op de Gooilijn en de Veluwelijn. Langs de Hanzelijn verrijzen nieuwe stations in Dronten en Kampen en wordt station Lelystad aangepast. Het tracé krijgt bovendien een nieuwe brug over de IJssel tussen Hattem en Zwolle en een tunnel onder het Drontermeer tussen Kampen en Dronten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail