Grontmij krijgt opdracht voor spoorlijn in Frankfurt, Duitsland

Het in Duitsland gevestigde Grontmij | BGS heeft van de Rhein-Main-Verkehrsverbund GmbH opdracht gekregen voor de planning van de nieuwe stadsspoorlijn in Frankfurt. Grontmij | BGS opereert in een consortium met Schüssler-Plan Frankfurt. De opdracht omvat zowel de planning van de nieuwe 3,5 km lange spoorlijn, als de engineering en constructieve planning voor de aanleg van een tunnel van 2 km en een nieuw station.

De nieuwe spoorlijn loopt door de voormalige woonwijk van de Amerikaanse luchtmacht ‘Gateway Gardens’ in Frankfurt. Dit gebied is in 2005 teruggegeven aan de stad Frankfurt en wordt onderdeel van de ‘luchthavenstad’ van Frankfurt. Het nieuwe stadsdeel moet in 2016 gereed zijn.

Op het gebied van zo’n 350.000 vierkante meter worden horecagelegenheden, kantoren en winkels gebouwd. Het verkeer dat hierdoor ontstaat, kan worden opgevangen met een nieuwe voorstedelijke spoorlijn van 3,5 kilometer. Hiertoe behoren tevens een nieuw station tussen Frankfurt/Main – Stadion en de spoorlijnen van de luchthaventerminal.

De totale investering bedraagt ongeveer € 105 miljoen. De omzet voor het consortium is € 1,7 miljoen (omzet voor Grontmij ongeveer € 700.000).

Grontmij wil de beste lokale dienstverlener zijn voor ontwerp, advisering, management, engineering en contracting van projecten op het gebied van milieu, water, energie, bouw, industrie en transport. Zo creëren onze medewerkers waarde voor onze klanten en aandeelhouders en dragen ze bij aan een duurzame woon- en werkomgeving.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Grontmij nv