Zuid-Afrikaanse minister van Transport bezoekt Nederland

Den Haag – De Zuid-Afrikaanse minister van Transport, de heer Radebe, brengt dinsdag 18 maart een bezoek aan minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat. De afspraak met Eurlings maakt onderdeel uit van zijn driedaagse bezoek aan de mainports Amsterdam en Rotterdam. Het Nederlandse en Zuid-Afrikaanse bedrijfsleven zijn tijdens de reis ook vertegenwoordigd.

Naast een rondgang op Schiphol en de Amsterdamse haven, bezoekt Radebe de haven van Rotterdam. Ook besteedt hij aandacht aan de Nederlandse spoorsector. De heer Radebe stelt zich gedurende de reis op de hoogte van de infrastructurele ontsluitingen van de Nederlandse mainports. Kennis van ontsluiting van drukke terreinen is van belang voor Zuid-Afrika met het oog op het wereldkampioenschap voetbal dat in 2010 in het land plaatsvindt. Twee stadions voor dit WK worden door een Nederlands bedrijf gebouwd.

Het Nederlandse bedrijfsleven participeert in het South African Netherlands Transport Forum (SANTF), dat tijdens het bezoek van oud-minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat aan Zuid-Afrika in september 1999 is ingesteld. Doel van het SANTF is het bevorderen van de bilaterale samenwerking op het gebied van transport en infrastructurele ontwikkeling. Het SANTF is inmiddels overgedragen aan het bedrijfsleven.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat