Marja en Liny op schoonmaaktour langs stations

Utrecht – Marja en Liny, bekend van het tv-programma ‘Hoe schoon is jouw huis’ maken op woensdag 30 januari 2008 een schoonmaaktour per trein door Nederland. Tijdens deze tour delen zij prijzen uit aan de winnaars van de wedstrijd Schoon Station die afgelopen december door ProRail is uitgeschreven.

De schoonmaaktour start om 11.15 met het uitreiken van de hoofdprijs op station Meppel. Om 14.15 reiken zij op hun eigen feestelijke en ludieke wijze de tweede prijs uit op Utrecht Centraal. De tour eindigt om 16.45 op station Den Bosch waar de dames de derde prijswinnaar in het zonnetje zetten. De overige 17 prijswinnaars krijgen hun prijs thuisbezorgd.

Slagzin

De wedstrijd bestond uit het afmaken van de slagzin: “Een station hoort schoon te zijn want…..”. Naast de slagzin moest de vraag beantwoord worden hoeveel vierkante meter perronoppervlakte er iedere dag op alle stations samen wordt schoongemaakt. Het juiste aantal, 828.342 m2, is door niemand geraden. De winnende slagzin, afkomstig van mevrouw Hanema uit Steenwijkerwold is “met een schoon station spoor je lekker”. Zij ontvangt hiervoor een schoonmaakbeurt van haar hele huis onder leiding van Marja en Liny uitgevoerd door schoonmaakbedrijf Schoonmaakwoede. De tweede prijs is een Philips stofzuiger, de derde prijs een dagje Thermae 2000 voor twee personen.

Zichtbaar schoon

De wedstrijd maakt onderdeel uit van een actie die ProRail afgelopen december, in samenwerking met NS, organiseerde op 25 stations. De actie had tot doel om reizigers te laten zien hoe schoon stations eigenlijk zijn. Met deze actie willen ProRail en NS reizigers bewust maken van wat er allemaal gedaan wordt om stations schoon te houden. Dit moet hen stimuleren om ook hun steentje bij te dragen aan een schoon en opgeruimd station. Naast de wedstrijd die bekend is gemaakt via een advertentiecampagne, werden op deze stations levensgrote folie-afbeeldingen van schoonmakers aangebracht om schoonmakers letterlijk een gezicht te geven.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail