Hanzelijn NL sluit toegang Visvijverbos Lelystad af

Toegang tot Visvijverbos, hoogte Noordertocht, tijdelijk afgesloten (Lelystad)

ProRail stelt veiligheid voorop

Utrecht De Combinatie Hanzelijn NL v.o.f. heeft besloten de toegang tot het Visvijverbos, ter hoogte van de Noordertocht – nieuwe toerit A6 richting Emmeloord, vanaf maandag 5 november 2007 tot begin 2009 vanwege de veiligheid voor alle verkeer af te sluiten. De aannemer is hier in opdracht van ProRail bezig met de werkzaamheden voor de aanleg van de Hanzelijn.

Tot nu toe hebben de werkzaamheden geleid tot een tijdelijke stremming van het fiets- en voetpad en de menroute ter plaatse van de Noordertocht/nieuwe toerit A6. Afgelopen week is er opnieuw een stremming ontstaan. De aannemer vond een voortzetting van de huidige situatie, waarbij er sprake is van een samenloop van activiteiten, zeer ongewenst. Enerzijds de werkzaamheden van de aannemer met zwaar materiaal en anderzijds kruisend verkeer van voetgangers, fietsers en ruiters. De aannemer acht de kans op ongelukken zeer groot.

Direct betrokkenen, zoals de Stichting Flevolandse Ruiterpaden en de Foundation for Horse & Sport zijn over deze tijdelijke afsluiting per brief geïnformeerd.

De Hanzelijn

De Hanzelijn is een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad, Dronten, Kampen en Zwolle. Een treinreis tussen beide steden duurt slechts 30 minuten, waardoor het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd een stuk dichter bij de Randstad komen te liggen. Daarnaast geeft de spoorlijn een positieve impuls aan de regio en zorgt ervoor dat het minder druk is op de Gooilijn en Veluwelijn. Voor meer informatie kijk op www.hanzelijn.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ProRail