Voorbereidende werkzaamheden Den Haag Centraal

In de hal van station Den Haag Centraal wordt 24 september 2007 gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de verbouwing van de stationshal en kantoorgebouw Stichthage. Als eerste zal een deel van de vloer in de hal, waarin asbest is aangetroffen, worden verwijderd. De werkzaamheden aan de vloer duren circa drie maanden en zullen eind december zijn afgerond.

De asbestverwijdering zal in tien delen worden uitgevoerd. Na afronding van de werkzaamheden zal een gecertificeerd laboratorium een vrijgavemeting voor het betreffende werkgebied verrichten. Als er geen asbeststof wordt gemeten, wordt het werkgebied vrijgegeven en kan worden gestart met de sanering van het volgende deel. Hierdoor blijft de overlast voor de reizigers beperkt en is de veiligheid gegarandeerd.

Strikte veiligheidsvoorwaarden

Om de veiligheid van de stationsbezoekers te kunnen garanderen, vindt de verwijdering van de vloer plaats in een luchtdichte tent met een afgesloten afzuiginstallatie. De sanering wordt onder strikte veiligheidsvoorwaarden door een gecertificeerd bedrijf uitgevoerd. Reizigers lopen daarbij geen enkel risico. Het gebied rondom de tent is afgezet. De rest van de vloer wordt gelijktijdig met de verbouwing van kantoorgebouw Stichthage gesaneerd.

Modern en transparant

De ombouw van Den Haag Centraal tot een moderne, transparante openbaar vervoer terminal vindt in twee fasen plaats. Gestart wordt met de renovatie van de winkels en loketten die op de begane grond en op de eerste verdieping van kantoorgebouw Stichthage zijn gevestigd. Tijdens de renovatie worden die voorzieningen ondergebracht in een tijdelijk station, dat in de centrale hal wordt gebouwd. Vervolgens wordt de huidige stationshal voorzien van transparante wanden en een glazen dak. De werkzaamheden worden in 2011 afgerond.

Station van de toekomst

Het gebied rondom Den Haag Centraal is ingrijpend aan het veranderen. Den Haag Nieuw Centraal wordt het station dat rekening houdt met de eisen van de toekomst: het aantal kantoren wordt uitgebreid, de winkels worden gemoderniseerd en er worden woningen toegevoegd. De vernieuwing betekent niet alleen een verbetering van het vervoersknooppunt, maar zorgt ook voor een gebied waar het prettig wonen, werken en recreëren is.

Den Haag Nieuw Centraal bestaat uit zes onderdelen: de verbouwing van de stationshal, de bouw van kantoren en woningen op het Koningin Julianaplein, de modernisering van het winkel- en dienstencentrum Babylon, de ontwikkeling van het Anna van Buerenplein tot een aantrekkelijk en multifunctioneel ontmoetingspunt, de overbouwing van het busplatform en de herinrichting van de openbare ruimte.

Meer informatie is te vinden op: www.denhaagnieuwcentraal.nl of www.prorail.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ProRail

Voorbereidende werkzaamheden Den Haag Centraal | Infrasite

Voorbereidende werkzaamheden Den Haag Centraal

In de hal van station Den Haag Centraal wordt 24 september 2007 gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de verbouwing van de stationshal en kantoorgebouw Stichthage. Als eerste zal een deel van de vloer in de hal, waarin asbest is aangetroffen, worden verwijderd. De werkzaamheden aan de vloer duren circa drie maanden en zullen eind december zijn afgerond.

De asbestverwijdering zal in tien delen worden uitgevoerd. Na afronding van de werkzaamheden zal een gecertificeerd laboratorium een vrijgavemeting voor het betreffende werkgebied verrichten. Als er geen asbeststof wordt gemeten, wordt het werkgebied vrijgegeven en kan worden gestart met de sanering van het volgende deel. Hierdoor blijft de overlast voor de reizigers beperkt en is de veiligheid gegarandeerd.

Strikte veiligheidsvoorwaarden

Om de veiligheid van de stationsbezoekers te kunnen garanderen, vindt de verwijdering van de vloer plaats in een luchtdichte tent met een afgesloten afzuiginstallatie. De sanering wordt onder strikte veiligheidsvoorwaarden door een gecertificeerd bedrijf uitgevoerd. Reizigers lopen daarbij geen enkel risico. Het gebied rondom de tent is afgezet. De rest van de vloer wordt gelijktijdig met de verbouwing van kantoorgebouw Stichthage gesaneerd.

Modern en transparant

De ombouw van Den Haag Centraal tot een moderne, transparante openbaar vervoer terminal vindt in twee fasen plaats. Gestart wordt met de renovatie van de winkels en loketten die op de begane grond en op de eerste verdieping van kantoorgebouw Stichthage zijn gevestigd. Tijdens de renovatie worden die voorzieningen ondergebracht in een tijdelijk station, dat in de centrale hal wordt gebouwd. Vervolgens wordt de huidige stationshal voorzien van transparante wanden en een glazen dak. De werkzaamheden worden in 2011 afgerond.

Station van de toekomst

Het gebied rondom Den Haag Centraal is ingrijpend aan het veranderen. Den Haag Nieuw Centraal wordt het station dat rekening houdt met de eisen van de toekomst: het aantal kantoren wordt uitgebreid, de winkels worden gemoderniseerd en er worden woningen toegevoegd. De vernieuwing betekent niet alleen een verbetering van het vervoersknooppunt, maar zorgt ook voor een gebied waar het prettig wonen, werken en recreëren is.

Den Haag Nieuw Centraal bestaat uit zes onderdelen: de verbouwing van de stationshal, de bouw van kantoren en woningen op het Koningin Julianaplein, de modernisering van het winkel- en dienstencentrum Babylon, de ontwikkeling van het Anna van Buerenplein tot een aantrekkelijk en multifunctioneel ontmoetingspunt, de overbouwing van het busplatform en de herinrichting van de openbare ruimte.

Meer informatie is te vinden op: www.denhaagnieuwcentraal.nl of www.prorail.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht ProRail