Thalys voert weer testritten uit

Vanaf maandag 17 september 2007 voert de Thalys weer testritten uit die in het teken staan van de upgrade van ERTMS, het Europese beveiligingssysteem. De Thalys test versie 2.3.0 min dat de basis vormt voor de uiteindelijke versie 2.3.0 corridor.

Thalys
Maandag worden alleen statische tests uitgevoerd maar dinsdag tot en met vrijdag wordt tussen Rotterdam en de Belgische grens met 300 kilometer per uur getest. Op donderdag 20 september worden ook grensoverschrijdende testen uitgevoerd tot aan Noorderkempen in België. In de week erna rijdt de Thalys ook nog enkele dagen op het zuidelijk deel van het HSL-tracé waarbij op 25 september opnieuw grensoverschrijdende testen plaatsvinden.

Infraspeed heeft al getest dat deze versie goed is ingebouwd in de baan. De Staat voert nu een uitgebreid testprogramma uit waarin treinapparatuur van verschillende leveranciers in combinatie met de baanapparatuur van Infraspeed wordt getest. Dit is nodig voor er gestart kan worden met het inbouwen en testen van versie 2.3.0 corridor.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: HSL-Zuid