Taurus voert vanaf 30 juli weer testritten uit op HSL

Zoetermeer – Vanaf maandag 30 juli test de Taurus, een elektrische locomotief van de Oostenrijkse Spoorwegen, het hogesnelheidsspoor. De Taurus, die al vaker op de hogesnelheidslijn heeft gereden, voert nu testritten uit die in het teken staan van de upgrade van ERTMS, het Europese beveiligingssysteem. De Taurus test versie 2.3.0 min dat de basis vormt voor de uiteindelijke versie 2.3.0 corridor.

Infraspeed heeft al getest dat deze versie goed is ingebouwd in de baan. De Staat voert nu een veel uitgebreider testprogramma uit waarin met name het duurprogramma centraal staat. Door de testen vele malen met goed resultaat uit te voeren, wordt de betrouwbaarheid van het systeem aangetoond.

De trein is voor circa 8 weken in Nederland en zal starten op het noordelijk deel tussen Hoofddorp en Rotterdam. Om de week zal de trein ook op het zuidelijk deel tussen Rotterdam en de Belgische grens rijden. De trein zal maximaal 160 kilometer per uur rijden daar snelheid dit keer geen onderdeel uitmaakt van het testprogramma.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: HSL-Zuid